Virgo
Briška klima spaja svežino hladnih alpskih vetrov in toplega sredozemskega zraku, kar daje tukajšnjim vinom bogato aromatiko. Najbolj prepoznavna značilnost briških vin pa je mineralnost, ki izhaja iz posebne zemlje – opoke.
Vsaka sorta je pridelana posebej. Fermentacija je potekala 7 mesecev, ločeno v inox posodah za chardonnay, modri pinot in rebulo. Tako smo dobili osnovno vino z 11% alkohola. Sledila je združitev vseh treh sort, vino je bilo nato pretočeno v 1,5-litrske steklenice, kjer je potekla sekundarna fermentacija. Vino je na kvasovkah (sur lie) ležalo vsaj 6 let. Sledi ročno degožiranje in dodajanje likerja brez dodanega sladkorja (pas dose). Število steklenic: 400-800 na leto.
Njena aroma je kompleksna in zapeljiva, zaznati je suho sadje s kančkom kruhove skorje. Prepriča izrazita mineralnost in poudarjena svežina citrusov. Na okusu je zaznati pecivo in bele sadeže, citruse ter polno in harmonično mineralnost, ki doživi vrhunec v prepričljivem in dolgem zaključku.
Priporočamo jo kot aperitiv v kombinaciji s sušijem ali rakci. Postrezite dobro ohlajeno na 6–8°C.



